Dengang jeg led af rygsmerter

2017-02-16

Jeg har haft problemer med min ryg og nakke siden jeg var 30 år. Jeg prøvede alt for at komme smerterne til livs, og gik regelmæssigt til kiropraktor for behandling af nakken og lænden.

I 1994 eskalerede problemet hurtigt og jeg fik en diskusprolaps mellem L4 og L5. Jeg havde problemer med at gå og stå og måtte se i øjnene at der skulle en operation til for at fjerne problemet. Operationen var desværre ikke vellykket, og i 2001 var jeg derfor nødt til at lade mig operere igen. Denne gang med mere moderne værktøjer; mikro kirurgi. Da jeg kom hjem efter den anden operation, var jeg ivrig efter at komme ud og dyrke motion, ligesom jeg altid har gjort. Jeg vågnede en søndag i juni og skulle i gang med min træning, da noe sagde til mig:

"Freddy, du kan jo sidde på et balancebræt!"

Jeg tænkte ”Det er jo umuligt at sidde på et balancebræt. Farligt endda. Jeg kan nærmest ikke engang stå på et balancebræt”. Men som opfinder og videnskabsmand, var jeg alligevel fast besluttet på at forsøge.

Jeg tog min dyne fra sengen, som var fyldt op med et tykt lag af små fjer og fandt mit balancebræt og en skammel frem. Jeg foldede dynen to gange for at få et tykt lag af blødt materiale, lagde balancebrættet på dynen og stillede skamlen ovenpå balancebrættet. Dermed støttede den bløde dyne undersiden af balancebrættet.

Så satte jeg mig forsigtigt på skamlen, fandt balancepunktet og flyttede mine fødder på balancebrættet. Siddende på hele dette hjemmelavede arrangement af en stol, følte jeg en blid og skånsom bevægelse i min nedre del af ryggen.

Jeg var ikke i tvivl om at jeg her havde fat i noget!

Dr. Freddy Johnsen

Product added to cart